Now Reading:

Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση 13/4 6:30μμ

Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση
στην Αμερικάνικη πρεσβεία
Παρασκευή 13/4
6:30μμ

Όλα τα τελευταία χρόνια στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, παρατηρείται η όξυνση των ανταγωνισμών και η απροκάλυπτα αυξανόμενη επιθετικότητα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ), που επιχειρεί να σταματήσει εν τη γενέσει της, κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Από το Μαϊντάν στην Ουκρανία και την πολύπλευρη χρησιμοποίηση – ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορικής και της δράσης νεοναζιστικών ομάδων, μέχρι την επέμβαση με κάθε τρόπο στα εσωτερικά της Συρίας και την ενίσχυση τζιχαντιστικών πολιτικών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή Άσαντ, οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί τους δεν διστάζουν αμοραλιστικά και με νεοαποικιακή αντίληψη να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να ενισχύσουν και να βελτιώσουν τις θέσεις τους, ενεργειακά, στρατιωτικά, πολιτικά και εν τέλει οικονομικά. Δεν διστάζουν να επιχειρήσουν να αλλάξουν βίαια το status quo σε ολόκληρες χώρες, περιοχές και λαούς βυθίζοντας τους στην αστάθεια, τον πόνο και τα βάσανα.

Τις τελευταίες μέρες, με πρόφαση τη χρήση χημικών απο την κυβέρνηση Άσαντ (όπως παλιότερα ήταν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ) και ενώ πολλά από τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιήσει φαίνεται να δείχνουν τα όριά τους, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν το έδαφος και μιλάνε απειλητικά για άμεση στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η συζήτηση αυτή, η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων από πολλές διαφορετικές δυνάμεις στην περιοχή, η αναμονή βομβαρδισμών τα τελευταία 24ωρα, ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση, είναι σίγουρο πως θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των λαών της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής και επιπλέον διακινδυνεύει την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται εντός και πολύ κοντά σε όλες τις θερμές ζώνες του ανταγωνισμού, εκεί που τα γεράκια του πολέμου ετοιμάζονται για νέες αιματοχυσίες, την ίδια στιγμή που συνεχίζει να τοποθετείται στο στρατόπεδο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στην πιο φιλοαμερικανική, φιλοισραηλινή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είτε υπό πίεση, είτε εκτιμώντας ότι η διεθνής συγκυρία την ευνοεί, είτε και τα δύο μαζί, επιχειρεί να εμφανίσει την αφήγηση ότι οχυρώνεται έναντι της τουρκικής επιθετικότητας και ότι αποτελεί εκ νέου δυτική “εγγυήτρια δύναμη” στην περιοχή ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την πρόσδεσή της με τον ευρωατλαντισμό. Έτσι, όχι μόνο εμπλέκεται στους νατοϊκούς σχεδιασμούς σήμερα, αλλά εμφανίζεται να θέλει να πρωταγωνιστήσει σε αυτούς, όπως πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα σε μια θανάσιμα επικίνδυνη πολεμοχαρή ρητορική και κόντρα με την Τουρκία του ολοκληρωτικού καθεστώτος Ερντογάν, που από τη δική της σκοπιά προσπαθεί να κατοχυρωθεί εκ νέου σαν -σχετικά αυτονομημένη- μεγάλη περιφερειακή δύναμη, παρεμβαίνοντας με έντονα απρόβλεπτο και επιθετικό τρόπο και στα εσωτερικά της Συρίας και στην ευρύτερη περιοχή (Αιγαίο κλπ).

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απειλητικά από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη πολεμική απειλή και να αποτελέσουν εγγύηση για την ειρήνη. Οι λαοί που θα καταφέρουν να συγκροτήσουν ένα ισχυρό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας. Έχουμε χρέος στην Ελλάδα της Σούδας και του Ακτίου, εδώ όπου οι νατοϊκές ασκήσεις και τα αλλεπάλληλα μνημόνια, το ξεπουλήμα της δημόσιας περιουσίας και οι πολεμικοί εξοπλισμοί πηγαίνουν χέρι χέρι, να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο κίνημα που θα σταθεί με αξιώσεις απέναντι στις πολεμοκάπηλες ιαχές και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρύτερους μετασχηματισμούς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΌ ΤΟ NATO – ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ / ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.