Now Reading:

Χανιά: Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο 16/06 στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11:30

 

Η σημερινή τοποθέτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη βουλή ήτανε κάλεσμα προς τις δυνάμεις του στρατού να αναλάβουν τον ρόλο τους και να ανατρέψουν την κυβέρνηση για «προδοσία». Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως αποτελεί συνεκτικό πολιτικό σχέδιο που βρίσκει πάτημα μέσα στην οικονομική και πολιτική κρίση που μας περιβάλλει. Είναι φαινόμενο βαθιά ριζωμένο με τις δυνάμεις του κράτους όπως ο στρατός και η αστυνομία αλλά και του παρακράτους. Δεν είναι μόνο το φαινόμενο Χ.Α. και οι ομάδες ακροδεξιών δολοφόνων των γυμναστηρίων και ‘’προστατών’’ της νύχτας, που είδαμε και στα Χανιά χέρι χέρι με την αστυνομία να χτυπάνε αντιφασίστες/ριες, βρίσκοντας κάλυψη στα εθνικιστικά, αντιδραστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και οι αντιδραστικές θεωρίες καλλιεργούνται με τις ευλογίες της  Ε.Ε. με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που υπέγραψε, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό. Καλλιεργούνται απ’ τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πιστή στον ευρωατλαντικό άξονα υπογράφει αισχρές συμφωνίες που θα ενδυναμώσουν τους αντιδραστικούς εθνικισμούς και στις δυο πλευρές, οικοδομώντας σχέσεις καχυποψίας και αμοιβαίας εχθρότητας μεταξύ των λαών. Ακόμη χειρότερα στο όνομα των γεωπολιτικών συμφερόντων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στήνονται σήμερα πραξικοπήματα και ξαναπαίζεται το χαρτί του φασισμού όπως στην Ουκρανία.

 

Σε μια περίοδο που η Χ.Α. ξανασηκώνει κεφάλι και κάνει εμφανίσεις στο δρόμο, καθιστούμε σαφές ότι η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Οι φιέστες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, είναι στην αντίπερα όχθη της μεγάλης λαϊκής επιθυμίας και θα βρουν άμεσες απαντήσεις απ’ το ίδιο το μαζικό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας. Υπάρχει πλέον πλούσια αντιφασιστική εμπειρία από τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουμε ότι με οργάνωση του λαού και της νεολαίας ο φασισμός μπορεί και πρέπει να τσακιστεί. Το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά έχει δείξει άμεσα αντανακλαστικά σε πάρα πολλές περιπτώσεις  με σωστό πολιτικό και κινηματικό συντονισμό, όπως πρόσφατα με τη προσπάθεια να ανοίξουν νέα γραφεία.

Για το λόγο αυτό η συλλογικότητα μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, από κοινού με άλλες δυνάμεις , για να πραγματοποιηθεί μια σειρά δράσεων που ξεκινάνε με την αυριανή αντιφασιστική διαδήλωση. Για να δοθεί ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναστήσει τις χειρότερες μέρες που έζησε αυτός ο τόπος. Για να δηλώσουμε πως το μαζικό κίνημα δεν τρομοκρατείται απ’ καταστολή και παρακράτος. Για να δηλώσουμε πως τα Χανιά θα παραμείνουν πόλη αντιφασιστική.  

 

Στόχος θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση του αντιφασιστικού συντονισμού και αγώνα στη πόλη, για να καταφέρουμε να δώσουμε απάντηση στη ρίζα του προβλήματος. Αν θέλουμε να βαδίσουμε ενάντια στο φασισμό, πρέπει να κινηθούμε πιο αποφασιστικά προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους φτωχούς. Να απλωθούν οι ιδέες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της προόδου στη νεολαία και στα σχολεία για να μην ριζώσει η μισαλλοδοξία , η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Να διεκδικήσουμε ζωή και πολιτισμό στις γειτονιές, στα πάρκα και στους δημόσιους χώρους ενάντια στο ξεπούλημα τους και τη «τουριστικοποίηση» της Κρήτης. Να μην αφήσουμε να ξαναεμφανιστούν στο δρόμο με οποιοδήποτε τρόπο τάγματα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

 

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να αντισταθούμε στην αναβίωση του φασιστικού εφιάλτη σε κάθε τόπο, στην Ουκρανία, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα. Να κατεβούμε όλοι και όλες στο δρόμο για να στείλουμε μήνυμα διεθνισμού και αλληλεγγύης. Οι λαοί ήταν αυτοί που με το όπλο στο χέρι και καταβάλλοντας βαρύ φόρο αίματος κέρδισαν τη μάχη απ’ το τέρας, το δικαίωμα στην ειρήνη και δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να συμβιβαστούν ούτε με την προηγούμενη κατάσταση.

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.