Now Reading:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κομμουνιστή αγωνιστή Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, Τετάρτη, 24 Οκτώβρη, στις 18:00, έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Στον άνθρωπο που με τη δράση του όρθωσε ανάστημά απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Στον άνθρωπο που δεν λύγισε ούτε στιγμή, που δεν ζήτησε συγγνώμη, ούτε ελεημοσύνη γιατί ήξερε ότι υπερασπίζεται το δίκιο του παλαιστινιακού λαού, το δίκιο των λαών που στενάζουν κάτω από την ιμπεριαλιστική μπότα.

Σήμερα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται, που ο ευρωατλαντισμός και ο σιωνισμός ετοιμάζονται να επιτεθούν ξανά πιο λυσσασμένα από ποτέ, σήμερα που οι σειρήνες του πολέμου πυκνώνουν σε όλο τον πλανήτη, η αλληλεγγύη στον Ζορζ Αμπνταλά και σε κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται έμπρακτα και με αξιοπρέπεια απέναντι στα σχέδια που απεργάζονται και επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές, αποτελεί πολύτιμη πλευρά και κρίσιμη προϋπόθεση ενός σύγχρονου αντιιμπεριαλιστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος.

Ο Αμπνταλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη και συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια εκδικητικής αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης και κατά παράβαση ακόμη και των ίδιων των αποφάσεων των γαλλικών δικαστηρίων.

Η εκδικητική του αιχμαλωσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους λαούς και να στείλει μήνυμα πυγμής από την πλευρά των ιμπεριαλιστών. Όμως στο χέρι μας είναι να ακυρώσουμε αυτό το μήνυμα. Δεκάδες συγκεντρώσεις οργανώνονται αυτή την Τετάρτη σε γαλλικές πρεσβείες και γραφεία σε όλο τον κόσμο. Να δώσουμε το παρών για να δοθεί το αντίθετο μήνυμα: ότι δεν μας τρομοκρατούν, ότι η αλληλεγγύη θα γίνει ασπίδα για τους αιχμάλωτους συντρόφους μας, ότι η φιλία και η συνεργασία των λαών είναι το μέλλον και για ένα τέτοιο μέλλον ειρήνης αξίζει να πολεμήσεις στο παρών ενάντια σε φασισμό – ιμπεριαλισμό – καπιταλισμό.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Άμεση αποφυλάκιση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

 

 

Και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

Στις 24 Οκτώβρη 2018 ο λιβανέζος επαναστάτης κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά συμπληρώνει 34 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη, καθώς οι γαλλικές αρχές του στερούν, εκδικητικά, την υφ’ όρων αποφυλάκιση του, που δικαιούται από το 1999. Η εκδικητικότητα στο πρόσωπο αυτού του αλύγιστου επαναστάτη, δείχνει το μένος του γαλλικού κράτους, του κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον του, για την επαναστατική δράση του στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στους σιωνιστές.

Το 1971 στρατεύθηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον των σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν εισβάλλει στον Λίβανο. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με την κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, σαν μέλος της μαρξιστικής οργάνωσης Λιβανέζικες Επαναστατικές Ένοπλες Φράξιες, για συμμετοχή στις εκτελέσεις του Τσάρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακολούθου της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι και του Γιακόβ Μπαρσιμάντοβ, πράκτορα της Μοσάντ και γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι.

«Είναι βέβαιο, συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι η πολιτική εξόντωσης των φυλακισμένων επαναστατών, είναι καταδικασμένη σε αναπόφευκτη αποτυχία, στο βαθμό που η αλληλεγγύη προσφέρεται στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα. Σύντροφοι, μόνο με την ανάληψη της αλληλεγγύης στα πλαίσια της τρέχουσας ταξικής πάλης και σε όλες τις διαστάσεις της, θα δώσουμε την πιο αποτελεσματική υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους μας.»

Αυτά τα λόγια αποτελούν απόσπασμα της δήλωσης του Αμπνταλά, που διαβάστηκε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 21 Οκτώβρη 2017, έξω από τη φυλακή Λανεμζάν, στη Γαλλία, όπου κρατείται. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά αποτελεί φωτεινό σύμβολο του ηρωικού αγώνα των Παλαιστινίων αλλά και συνάμα των επαναστατικών κινημάτων διεθνώς. Με την αταλάντευτη στάση του αποδεικνύει περίτρανα πως οι αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στον ιμπεριαλισμό και τους δολοφονικούς του σχεδιασμούς δε λυγίζουν όσο μεγάλο και αν είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν για την δράση τους, γιατί μέσα στην καρδιά και το μυαλό τους είναι βαθιά χαραγμένο το δίκαιο του αγώνα τους.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, ανταποκρινόμενη στο διεθνές κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στον Αμπνταλά, καλεί σε συγκέντρωση, έξω από τη γαλλική πρεσβεία, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, 6μμ. Κόντρα στη συνεργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τις ΗΠΑ, φωνάζοντας πως η Παλαιστίνη θα νικήσει.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.