Now Reading:

Ελλάδα, Δεκέμβρης 2019: Γκουαντάναμο για τον «εχθρό λαό» – Στο απυρόβλητο οι ναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα

Άλλη μία επιχείρηση μετά το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη για την πάταξη χώρων όπως οι καταλήψεις, οι χώροι στέγασης προσφύγων και τα πολιτικά στέκια έλαβε χώρα σήμερα. Μαζί και ένα κρίσιμο στιγμιότυπο σε μια από τις σημαντικότερες δίκες των τελευταίων χρόνων στη χώρα. Άλλη μια μέρα που το κράτος επιδεικνύει αλαζονικά τη σιδερένια του μπότα στοχεύοντας καθημερινούς ανθρώπους και χώρους του αγώνα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικούς εγκληματίες κατά της κοινωνίας: τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους φοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες, τους καταχραστές και καταπατητές της δημόσιας περιουσίας, τους αυτουργούς των σκανδάλων διασπάθισης δημόσιου χρήματος, τους παιδεραστές – συμβούλους πρωθυπουργών αλλά και τους αγαπημένους του τραμπούκους δολοφόνους: τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.

Άλλη μία εικόνα χυδαίου βασανισμού, ξυλοδαρμού και τρομοκράτησης μας χάρισε ο συρφετός των βασανιστών της ΕΛΑΣ. Αυτή τη φορά αρκούσε να είσαι γείτονας κατάληψης, ούτε καν στο «άντρο της ανομίας» των Εξαρχείων αλλά στο Κουκάκι, και να ζητήσεις ένταλμα εισαγγελέα για να επιτραπεί το πέρασμα της αστυνομίας μέσα από το σπίτι σου, όπως άλλωστε απαιτεί ο νόμος. Ξύλο, συλλήψεις, κουκούλες στο κεφάλι και δέσιμο χεριών. Ακινητοποίηση μέσα στο κρύο σε ημίγυμνη κατάσταση, με γυμνά πόδια. Αυτή είναι η εικόνα που επιφυλάσσουν για τον «εχθρό λαό», για την κοινωνία που αντιστέκεται ακόμη και για τα στοιχειώδη. Για τους «δικούς τους» όμως, ακόμη κι όταν γίνεται καμιά στραβή και πρέπει να δείξουν ότι τους τιμωρούν, τους φέρονται με σεβασμό και πολυτέλεια. Τους αφήνουν ελεύθερους για ψευδείς λόγους υγείας, τους αφήνουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, παραγράφονται τα αδικήματά τους, πέφτουν στα πούπουλα σε ποινές. Κάπως έτσι, στα «μαλακά» φαντάστηκε και την κατάληξη της δίκης της Χρυσής Αυγής η Α. Οικονόμου, εισαγγελέας στη συγκεκριμένη δίκη. Τα 4 χρόνια και οι 8 μήνες της διαδικασίας, οι δεκάδες μαρτυρίες, οι αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, οι λεπτομέρειες για την αυστηρή ιεραρχική δομή της δεν της έφτασαν, όπως φαίνεται, αφού στην αγόρευσή της απαλλάσσει τόσο την ηγεσία όσο και την τοπική οργάνωση της Νίκαιας της Χ.Α. από τη συνέργεια στο έγκλημα της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Μάλιστα επιφυλάσσεται και για τον ίδιο τον Ρουπακιά, σημειώνοντας στην πρότασή της: «Δεν ξέρω αν εξαρχής ήθελε να τον σκοτώσει (!!!)» ενώ για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αναφέρει ότι δεν βλέπει δολοφονική πρόθεση (!!!).

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2019. Η Ελλάδα της αριστείας, που άριστοι κρίνονται οι βασανιστές και οι χουντικοί, οι αμόρφωτοι καρεκλοκένταυροι της δεξιάς και όσοι φωνάζουν yes sir σε ντόπια και ευρωατλαντικά αφεντικά. Η Ελλάδα της αντιλαϊκής ανάπτυξης, συμπιέζει χωρίς αιδώ κι άλλο τα εργατικά δικαιώματα, τους μισθούς και τα ωράρια εργασίας, ψηφίζοντας ακόμα έναν μνημονιακό προϋπολογισμό. Αυτή είναι η Ελλάδα της κανονικότητας των πογκρόμ σε μετανάστες και στα δικαιώματα κάθε αδύναμου και διαφορετικού. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι χτυπώντας αλύπητα τους χώρους που αντιστέκονται (αναρχία και αριστερά) θα δώσει ένα προκαταβολικό, προληπτικό παράδειγμα για κάθε κοινωνική αντίσταση που μπορεί να ξεσπάσει στο Νταχάου που ετοιμάζει. Είναι όμως γελασμένη. Το δείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Για κάθε έξωση, για κάθε κατάληψη και στέκι που σφραγίζουν, άλλα τόσα θα ανοίγουμε. Για κάθε διαδηλωτή που χτυπάνε, για κάθε σκηνή βασανισμού, για κάθε σύλληψη και προσαγωγή, για κάθε ξεγύμνωμα, για κάθε ντου σε σινεμά, μαγαζιά και καφενεία, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες θα παίρνουμε θέσεις στον δρόμο, θα μαχόμαστε για το δίκιο και την ελευθερία. Το έδειξε αυτό η μαζικότητα και η δυναμική των μεγάλων πορειών του Πολυτεχνείου και της 6ης Δεκέμβρη, η μεγάλη αντικατασταλτική συναυλία στα Προπύλαια και άλλες ακόμα στιγμές που η αντίσταση επωάζεται και δυναμώνει.

Στους κυβερνώντες, λοιπόν, λέμε: Η οργή μας θεριεύει. Ο δρόμος που πήρατε δεν έχει γυρισμό. Η όξυνση της καταστολής θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη! Στους φασίστες λέμε: Κι αν δεν σας τιμωρήσει το δικαστήριο, σας έχουν δικάσει ήδη και θα σας τιμωρήσουν οι δρόμοι, οι πλατείες και οι γειτονιές μας!

Κάτω ο Φασισμός! Αγώνας μέχρι τέλους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας!
Αλληλεγγύη σε όσους και όσες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής!
Τσακίστε τους φασίστες δολοφόνους του Παύλου Φύσσα!

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.