Now Reading:

Για τα γεγονότα στην Αγία Παρασκευή, τη στοχοποίηση του “Φυσάει Κόντρα” και της Μελίνας Αλεφαντή

Από το βράδυ της Τετάρτης 6/5 έχουμε γίνει μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου συκοφαντικής δυσφήμισης της συντρόφισσάς μας και δημοτικής συμβούλου με το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή Μελίνας Αλεφαντή από διάφορα κανάλια και σελίδες “ενημέρωσης”. Ο κόλαφος ψευδών ειδήσεων που την κατηγορούν ως διοργανώτρια κάποιων κατά φαντασίαν “πάρτυ ανομίας” στην πλατεία του Αϊ Γιάννη, καθώς και η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων και φωτογραφιών της αποτελεί μια καλοστημένη πλεκτάνη της δημοτικής αρχής και των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί μετά από αίτημα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Ζορμπά και εντολή της Πολιτικής Προστασίας προσπάθεια για lock out της συγκεκριμένης πλατείας από τις δυνάμεις τρομοκρατίας ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ που σαν κατοχικός στρατός εισέβαλαν στην γειτονιά μας. Η αφορμή ήταν η μη τήρηση μέτρων προστασίας κατά του COVID19 όμως γρήγορα κατέρρευσε όταν ο ίδιος ο δήμαρχος άρχισε να συγχέει το ζήτημα με κυκλώματα ναρκωτικών και ρατσιστικές κατηγορίες για νέους από άλλες περιοχές. Η πραγματικότητα κρύβεται στις δεσμεύσεις του Δημάρχου για αναμόρφωση της πλατείας και εμπορική αξιοποίησή της με άνοιγμα θέσεων parking και διάθεση του χώρου σε μαγαζιά διασκέδασης για να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα και να αυξήσουν τον τζίρο τους. Βρέθηκε, λοιπόν, η καλύτερη δικαιολογία για να επιτεθεί στους νέους και τις νέες της πόλης που γεμίζουν κάθε καλοκαίρι το συγκεκριμένο δημόσιο χώρο της. Δεν μας κάνει εντύπωση που ο κύριος Ζορμπάς έχει μετατραπεί σε υπερασπιστή του πραγματικού κυκλώματος που λυμαίνεται την περιοχή. Της μαφίας των καταστημάτων που δεν έχουν διστάσει μέσα στα χρόνια από το να βγάλουν όπλα μέχρι να προβούν σε εμπρησμούς εγκαταστάσεων ανταγωνιστών τους. Για να μη μιλήσουμε για τα ναρκωτικά της χλιδής που καταναλώνουν με άνεση οι ελίτ της περιοχής και των κολλεγίων που καταπατούν το βουνό.

Βρισκόμαστε προφανώς σε μια ασυνήθιστη κατάσταση με τον κίνδυνο της υγείας της κοινωνίας να αποτελεί το πρωταρχικό καθήκον. Όλη η κοινωνία βρίσκεται σε σύγχυση ακριβώς γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να «εκκινήσει» την οικονομία και τον τουρισμό, βάζει τους μαθητές στα σχολεία και τους εργαζόμενους στις δουλειές χωρίς μέτρα προστασίας ενώ την ίδια στιγμή απαιτεί να μην κάθονται στο δημόσιο χώρο. Ειδικά τα νέα παιδιά θέλουν να χαμογελάσουν ξανά με τους φίλους και τις φίλες του, για να ξεπεράσουν το σοκ του εγκλεισμού και να αναζητήσουν την επόμενη μέρα της ζωής. Η αυτοπροστασία της κοινωνίας και της νεολαίας απαιτεί πολλά πράγματα όπως ένας Δήμαρχος που πριν δύο μήνες υπονοούσε ότι ο ιός δεν κολλά με τη θεία κοινωνία, ή οι συμμορίες των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ δε μπορούν να το επιβάλλουν. Μας το επιβάλλει η συνείδησή μας και η αγάπη μας για τις οικογένειες και τους γείτονές μας. Έτσι όπως μας επέβαλλε να σπάσουμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου που επιχείρησε ο Δήμαρχος και η αστυνομία.

Η Μελίνα πρώτη απ’ όλους επιτέλεσε το καθήκον ενός δημοτικού συμβούλου, δηλαδή να είναι δίπλα στους πολίτες, εκεί που ζουν και αναπνέουν και να μάχεται για τα δικαιώματά τους. Γι’αυτό και συμμετείχε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη από την πλατεία του Αϊ Γιάννη, μπαίνοντας μπροστά όταν η αστυνομία ετοιμαζόταν να εισβάλλει για δεύτερη μέρα με χρήση δακρυγόνων. Αυτά τα είδαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως τα είδε όλη η Αγία Παρασκευή. Μια νέα κοπέλα γεμάτη περηφάνια, τσαγανό και ζωή έδειξε ένα άλλο παράδειγμα κόντρα στην βολή και τις υποκρισίες των τοπικών παραγόντων. Και προφανώς αυτό ενόχλησε…

Να, λοιπόν, γιατί κυκλοφορούν τέτοια επαίσχυντα άρθρα. Από μεριάς μας δηλώνουμε ότι αυτό το αίσχος δε θα μείνει αναπάντητο. Ήδη ο λαός της Αγίας Παρασκευής νίκησε τα ΜΑΤ και την παραφροσύνη του δημάρχου. Η Μελίνα έχει χιλιάδες ανθρώπους στο πλευρό της και πρώτ’απ’όλα τους γείτονες, τους συμμαθητές, τους συναδέλφους και φίλους της που την εξέλεξαν δημοτική σύμβουλο ακριβώς για να κάνει αυτό που κάνει. Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα όλα τα δημοσιεύματα που την στοχοποιούν.

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.