Now Reading:

Καμιά Ειρήνη, χωρίς Δικαιοσύνη!

Ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονείται μπροστά στις κάμερες περαστικών που μάταια καλούν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να τον στραγγαλίζουν. Το “έγκλημα” του ήταν, ότι χρησιμοποίησε ένα πλαστό κουπόνι 20 δολαρίων σ’ ένα ψιλικατζίδικο. Άλλος ένας Αφροαμερικανός θα χάσει την ζωή του στις πολιτείες των Η.Π.Α. Οι σύγχρονοι “Άθλιοι” δεν καταδικάζονται  μόνο σε πολύχρονες φυλακίσεις όπως ο Γιάννης Αγιάνης για ένα καρβέλι ψωμί. Εκτελούνται δημόσια και χωρίς δίκη στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.

Η Μινεσότα φλέγεται, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολείς, αστυνομικά τμήματα παραδίδονται στις φλόγες και η εθνοφρουρά είναι έτοιμη να επέμβει. Το σύστημα δεν σταμάτησε ποτέ να έχει τον εσωτερικό εχθρό στο στόχαστρο. Άλλωστε οι εκατομμύρια προλετάριοι που πέρασαν την καραντίνα στα μικροσκοπικά κλουβιά τους, οι χιλιάδες που πέθαναν στα σπίτια ή στα νοσοκομεία, οι ηλικιωμένοι, παλαίμαχοι της ταξικής πάλης που κρίθηκαν αναλώσιμοι είναι, θύματα του ίδιου πολέμου. Τα εργατικά ατυχήματα και τα “ατυχήματα” των εκπυρσοκροτήσεων των όπλων της αστυνομίας αποτελούν εξίσου δολοφονίες.

Άλλωστε η Μινεσότα δεν είναι και τόσο μακριά. Τα Εξάρχεια, τα Σεπόλια, η Κυψέλη αλλά και η Τήνος δείχνουν ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει ελεύθερος. Δείχνουν όμως ότι η επιστροφή στους δρόμους είναι μονόδρομος. Την λύση θα την δώσει ο Λαός.

Μπροστά στην απειλή επέμβασης του στρατού, η αριστερά και τα κινήματα πρέπει να σταθούν διεθνιστικά, στο πλευρό των αγωνιζόμενων στη Μινεάπολη. Θεωρούμε δεδομένο πως οποιαδήποτε επίθεση ακολουθήσει από μεριάς αστυνομίας, εθνοφυλακής και στρατού απέναντι στο λαό που εξεγείρεται θα πραγματοποιηθεί με κρατική εντολή. Ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α. το δήλωσε, άλλωστε, ρητά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter “… when the looting starts, the shooting starts…”. Με την παραπάνω, ιστορικών διαστάσεων, δήλωση απέναντι στον “εχθρό λαό”  προμηνύεται ακριβώς το τι θα επακολουθήσει.

Ήρθε η στιγμή το κίνημα στην Ελλάδα από μεριάς του να δηλώσει πως θα υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέρφια σε κάθε άκρη της Γης. Να φτάσει η φωνή μας μέχρι την Μινεσότα και την Ουάσινγκτον. Ο εκπρόσωπος της αμερικάνικης κυβέρνησης στη χώρα μας, η πρεσβεία των φονιάδων, θα θεωρηθεί υπόλογος και θα στοχοποιηθεί αναλόγως για ο,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

Να γίνει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αφορμή για άμεση δράση και συνέχεια της μάχης και απέναντι στον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό που στήνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες στις γειτονιές μας. Ας τολμήσουμε να αντεπιτεθούμε στην “προληπτική” και προκλητική κατασταλτική μανία του κρατικού μηχανισμού και των ένστολων εκπροσώπων του.

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – Ομάδα Κομμουνιστών / Κομμουνιστριών

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.