Now Reading:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – Όλες και όλοι στο Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.00

Η πολύχρονη δίκη της Χρυσής Αυγής τελειώνει, την ίδια στιγμή που η επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας εντείνεται. Η μονιμοποίηση του κράτους έκτακτης ανάγκης, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η ποινικοποίηση των καταλήψεων, οι δολοφονίες των μεταναστών, η δημιουργία σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως αυτό της Μόριας,  η διάλυση της υγείας που παγκόσμια αποδεικνύει πόσο ταξική είναι η πανδημία με εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες της τάξης μας να πεθαίνουν αβοήθητοι δείχνουν πόσο απάνθρωπο και δολοφονικό είναι αυτό το σύστημα. Ένα σύστημα που γεννά, θρέφει, στηρίζει και στηρίζεται στον φασισμό. Οι φασιστικές συμμορίες πρόσφεραν διαχρονικά τις υπηρεσίες τους και επιστρατεύτηκαν απο επιχειρηματίες και εφοπλιστές ως μηχανισμός τρομοκράτησης των εργαζομένων, απο τις δυνάμεις καταστολείς κάνοντας όποτε χρειάζονταν την βρώμικη δουλειά στοχοποιώντας μετανάστες, νεολαίους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος. Παράλληλα, λειτούργησαν ως εμπροσθοφυλακή για το χτύπημα εξεγέρσεων όπως τον Δεκέμβρη του 2008 στη Πάτρα, με εμπρηστικές επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια, με τα τάγματα εφόδου να προσπάθουν, χωρίς επιτυχία, να κερδίσουν την μάχη του δρόμου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Παρά τις προσπάθειες από κανάλια (ΣΚΑΙ) και εφημερίδες (Πρώτο Θέμα) να παρουσιάσουν την δολοφονία ως τυχαίο γεγονός, το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε φραγμό σ’ αυτά τα σχέδια. Έδωσε  απο την πρώτη μέρα τη μάχη στους δρόμους, στις πλατείες δείχνοντας ότι η Χρυσή Αυγή  θα ηττηθεί από τον κόσμο του αγώνα.

Την Τετάρτη θα βρεθούμε στο Εφετείο:

Γιατί ο Παύλος Φυσσας, ο Σαχζατ Λουκμάν τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής ζητούν δικαίωση.

Γιατί  με την μαζική, μαχητική παρουσία μας θα απαιτήσουμε την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών.

Γιατί  δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον  όψιμο μιντιακό “αντιφασισμό”, που θυμήθηκε τώρα να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή αλλά παράλληλα προωθεί τον εκφασισμό της καθημερινότητας, στοχοποιώντας τους μετανάστες, το μαθητικό κίνημα, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις.

Γιατί ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος είναι καίριος. Δεν ξεχνάμε ότι η δικαστική εξουσία αρχικά σφύριζε αδιάφορα απέναντι στις επιθέσεις της ΧΑ ούτε τη θεσμική συγκάλυψη που υπήρχε σε αυτή από την Αστυνομία και το πολιτικό κατεστημένο.

Γιατί αν και δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της δικαιοσύνης, δεν θα επιτρέψουμε τίποτα λιγότερο από την παραδειγματική τιμωρία της ναζιστικής συμμορίας.

Γιατί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο φασισμό αλλά και ενάντια στο σύστημα που τον γεννά. Ακόμα και αν το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει πλέον ξοφλήσει, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες και το πολιτικό τους προσωπικό πριμοδοτούν το διάχυτο ρεύμα εκφασισμού της κοινωνίας ετοιμάζοντας το επόμενο πολιτικό όχημα που θα στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους, τους κοινωνικούς αγώνες και την αριστερά. Όμως πλέον ξέρουμε πως να αντιπαρατεθούμε σε ένα σύγχρονο φασιστικό μόρφωμα. Όσοι και όσες δώσανε την μάχη ενάντια στην Χρυσή Αυγή, από τις αντιφασιστικές περιπολίες στις δύσκολες γειτονιές της Αθήνας, τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις συναυλίες μέχρι τον θεωρητικό εξοπλισμό των αντιφασιστών/ριών και την καθημερινή μάχη με τις ακροδεξιές πρακτικές σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, γνωρίζουν την σημασία της απόφασης της δίκης. Τα μικρά και μεγάλα όχι που είπαν στον φασισμό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οδήγησαν σε αυτή τη μέρα. Το βροντερό όχι της συγκέντρωσης της 7/10 θα σαρώσει και οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα πάει να σηκώσει εκ νέου κεφάλι.

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – Ομάδα Κομμουνιστών/ριών

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.