Now Reading:

Για την πτώση (δις) της σελίδας της οργάνωσης “Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά” από το Facebook

Τις τελευταίες ημέρες η δολοφονική πολιτική που εφαρμόζει ο γνωστός κρατικός μηχανισμός απέναντι στον γνωστό απεργό πείνας Δ.Κ. έχει συνδυαστεί με ένα πλήθος τακτικών λογοκρισίας που θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε γνωστό Οργουελιανό μυθιστόρημα και επεισόδιο από γνωστή σειρά επιστημονικής δυστοπίας.

Χιλιάδες χρήστες των social media παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις τους που απαιτούν “να νικήσει η ζωή” να «παραβιάζουν» τους όρους της γνωστής κοινότητας και πολλοί μάλιστα βλέπουν ακόμα και τα προφίλ τους να μπαίνουν στον πάγο για εβδομάδες. Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι αυτή η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια πηγαία σαδιστική διάθεση να απομονώνει ανθρώπους και να κουκουλώνει τα κοινωνικοπολιτικά εγκλήματα στα οποία συμμετέχει. Και κάνουμε αναφορά στην κυβέρνηση μιας και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο η διαχείριση της λογοκρισίας στο Facebook φαίνεται να πραγματοποιείται με πολιτική εντολή που δίνεται σε γνωστή πολυεθνική εταιρία του κλάδου τηλεπικοινωνιών (Teleperformance), η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα κινήματα καθώς χαρακτηρίζεται από γνωστές αντεργατικές πρακτικές.

Πέρα από τους ανυποψίαστους χρήστες φυσικά η κατασταλτική μανία που χαρακτηρίζει το ακροδεξιό τσιφλίκι που μας κυβερνά έφτασε και μέχρι την απαγόρευση δημοσιογραφικών δημοσιεύσεων γνωστών φωτορεπόρτερ που προς τιμήν τους δε συγκαταλέγονται στο γνωστό αρκτικόλεξο ΑΡΔ.

Και αν όλα αυτά δε σας φαίνονται αρκετά η κυβέρνησή της Νέα Δημοκρατίας έγινε η πρώτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που απαγορεύει τον δημόσιο λόγο σε πολιτικούς της αντιπάλους. Έτσι προχθές έριξε τη σελίδα της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ για μια Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά με παρόμοια προσχήματα. Η στοχοποίηση είχε ξεκινήσει ήδη μερικές βδομάδες πριν όταν απαγόρευσε σε μια σειρά από συλλογικότητες που συνδιοργανώναμε εκδήλωση ενημέρωσης για την εξέλιξη της απεργίας πείνας να την προβάλουμε μέσω του Facebook. Συνεχίζεται μάλιστα αυτή τη στιγμή που γράφουμε καθώς εκ νέου το Facebook έριξε τη νέα σελίδα που δημιούργησε η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μέσα σε 48 ώρες.

Φυσικά όπως επίσης είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες σε αυτό τον τόπο οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της αριστεράς και της αναρχίας, όλος ο ανένταχτος κόσμος των κοινωνικών κινημάτων, το σύνολο του λαού που έχτισε τις πιο ηρωικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας ούτε φιμώνονται, ούτε απολογούνται. Και επειδή «ό,τι έχουμε είμαστε εμείς» καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε τις συλλογικότητες που στοχοποιούνται και να κοινοποιήσουμε παντού όλες τις καταγγελίες απέναντι στη λογοκρισία.

Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν διαρκώς και η στιγμή που θα λάβουμε θέσεις μάχης σε αυτή την ιστορική καμπή που σχηματοποιείται φτάνει.

“Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος”

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.