Now Reading:

Ανακοίνωση Οργανώσεων: Να τιμωρηθούν οι ένστολοι βασανιστές του Άρη Παπαζαχαριουδάκη – Δεν θα εξοικειωθούμε με την κρατική τρομοκρατία!

Κάλεσμα στη συνέντευξη τύπου για τον βασανισμό του Άρη Παπαζαχαριουδάκη – Σάββατο 5/6, 6:00 μμ, Περόβολος Νομικής (Μασσαλίας)

Τις επόμενες μέρες, η αναρχική συλλογικότητα Μασόβκα θα καταθέσει μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής, για τα βασανιστήρια που υπέστη στις 10 Μαρτίου, στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο 21χρονος Άρης Παπαζαχαριουδάκης. Ο Παπαζαχαριουδάκης –όπως και ο αναρχικός Ο.Μ., που βρίσκεται προφυλακισμένος στη Λάρισα–, απήχθη από την Αντιτρομοκρατική μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την αστυνομική βαρβαρότητα στη Νέα Σμύρνη. Χτυπήθηκε βάναυσα από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όντας σιδηροδέσμιος, υποβλήθηκε σε σκηνικό εικονικής εκτέλεσης, απειλήθηκε με βιασμό, και στερήθηκε επί ώρες την επικοινωνία με οικείους και συνηγόρους.

Η κτηνώδης μεταχείριση του Άρη ήταν στιγμή κλιμάκωσης στο σίριαλ «πανδημικής» αστυνομικής βίας, που απογειώθηκε με την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Όσα κατήγγειλε επώνυμα ο αναρχικός αγωνιστής θύμισαν τον σαδιστικό βασανισμό των 15 αναρχικών αντιφασιστών, και πάλι στο κτίριο της δυσώνυμης ΓΑΔΑ, όταν ο τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» απειλούσε με μήνυση …τον βρετανικό Guardian. Ήταν επίσης υπόμνηση ότι, μετά την ιστορική καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας, το κενό που άφησε πρόσκαιρα η ίδια στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού» θα το κάλυπτε μια αποχαλινωμένη αστυνομία, υπό πλήρη κυβερνητική κάλυψη: Το έδειξε η βαρβαρότητα εναντίον των διαδηλωτών για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Το θύμισε η διάλυση των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Το υπογράμμισαν τα έκτροπα εναντίον φοιτητ(ρι)ών στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Η μήνυση της Μασόβκα για τον βασανισμό του Άρη δεν είναι υπόθεση μόνο των ίδιων: αφορά το κίνημα αλληλεγγύης στο σύνολό του. Είναι μια χειρονομία που θεωρούμε αυτονόητη, ώστε οι άνθρωποι του αγώνα (αλλά και οι ένστολοι βασανιστές) να μην εξοικειωθούν με την ατιμωρησία. Είναι, εντέλει, αφετηρία για να συναντηθούν οι αγώνες ενάντια στην κρατική τρομοκρατία με αυτούς απέναντι στον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση του 8ωρου. Είμαστε μέρος αυτών των αγώνων και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουν.

  • Να καταδικαστούν οι βασανιστές του αναρχικού αγωνιστή Άρη Παπαζαχαριουδάκη
  • Να οργανώσουμε την αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία

Συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που οργανώνουν ο μηνυτής της Αντιτρομοκρατικής και οι συνήγοροι, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 6:00 μμ, στον περίβολο της Νομικής (Μασσαλίας)

Οι οργανώσεις:

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα / Diktyo
Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών
Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά
Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών
EEK / Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Share This Articles
Πληκτρολογήστε λέξεις-κλειδιά και πιέστε το Enter.