Αναδημοσίευση από ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση
Συνάδελφε Συναδέλφισσα, ο λαός, οι εργαζόμενοι/ες δείξαμε τη δύναμη μας στις 28 Φλεβάρη. Παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, παρά τη λασπολογία των κυβερνητικών φερέφωνων και
των καθεστωτικών ΜΜΕ. Παρά τα εμπόδια του υποταγμένου συνδικαλισμού, την ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η απεργία στις 28 ήταν μία ιστορική στιγμή για το λαϊκό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση και το σύστημα που εδώ και καιρό, με χαρά και αλαζονεία, διατυμπάνιζαν ότι δεν υπήρχε κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και άρα, λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα, κυνικά και
επικίνδυνα για την κοινωνική πλειοψηφία, διαψεύστηκαν πανηγυρικά από τα εκατομμύρια των εργαζόμενων ανθρώπων που συμμετείχαν στις πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Και απονομιμοποίησαν παταγωδώς το κυβερνητικό αφήγημα και την ίδια την κυβέρνηση!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πληρώνει ετεροχρονισμένα έναν μακρύ λογαριασμό εγκλημάτων, αδιαφορίας και ανελέητων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε την ενότητα μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Πολλοί καλοθελητές θα θελήσουν να τραβήξουν χειρόφρενο. Θα πουν ότι έκαναν το καθήκον τους στην “επέτειο” θα αφήσουν ξανά την υπόθεση να εξελίσσεται «στον μπερντέ του Καραγκιόζη»: στα τηλεπαράθυρα, στην αδιέξοδη κομματική σύγκρουση στη Βουλή.
Όμως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει τη δική του αντιπολίτευση μέσα από τους μαζικούς φορείς του. Με ταξική ενότητα και ανεξάρτητη ταξική δράση. Με αξιοποίηση πολλαπλών μορφών αγώνα που θα ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και στους “συνεργάτες” της στα ΜΜΕ και την δικαιοσύνη.
Με βασικό αίτημα ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, όσες έγιναν και όσες δρομολογούνται, δεν μπορούμε παρά να επιμείνουμε στους αγώνες που με τέτοια μαζικότητα έσπασαν το όριο της ανοχής και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένα αιτήματα, εδώ και τώρα!
Με νέα Γενική Απεργία, στις 9 Απρίλη. Έτσι θα μπορέσει ο αγώνας να έχει διάρκεια και αντοχή. Για να εμποδίσουμε όλους αυτούς που θα κάνουν ότι μπορούν για να ξεχαστεί το έγκλημα, για να συνεχίσει το αίσχος του ιδιωτικού σιδηρόδρομου, σπασμένου σε χίλια κομμάτια. Σηκώνουμε το βάρος του αγώνα στις πλάτες μας, μέσα από τα σωματεία μας και σε συντονισμό, αναγκάζοντας και πάλι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να ακολουθήσουν τη λαϊκή απαίτηση για αγώνες ικανούς να σταματήσουν επιτέλους οι αντιλαϊκές πολιτικές του «όλα στους πλούσιους»!
Η κυβέρνηση αυτή είναι ένοχη, ο λαός το έχει καταλάβει. Δεν είναι ανεκτή πλέον!
Να ξέρουν όμως, ότι όποια κυβέρνηση κι αν αντικαταστήσει τη σημερινή, εάν εξακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, το κίνημα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο: τα κέρδη δεν θα είναι πάνω από τις ζωές μας!
Για να μην έχουμε νέα Τέμπη, για να δικαιωθεί η μνήμη των νεκρών, για να σπάσουμε το φράγμα της πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού και της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για να σπάσουμε το συνεχές των ιδιωτικοποιήσεων, εδώ και τώρα, το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί και χρειάζεται να διεκδικήσει:
- Επανακρατικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου, χωρίς αποζημίωση στην Hellenic Train. Ενιαίος, σύγχρονος, δημόσιος και ασφαλής σιδηρόδρομος, υπό τον έλεγχο των εργαζομένων του και της κοινωνίας. Γιατί οι εργαζόμενοι ήταν οι πρώτοι που είχαν ειδοποιήσει για τις εγκληματικές ελλείψεις, γιατί αυτοί γνωρίζουν και μπορούν να επιβάλλουν μέτρα για την πραγματική ασφάλεια για τους ίδιους και τους επιβάτες, έξω από τη λογική του μειωμένου κόστους και του μη χείρον βέλτιστον.
- Επαναφορά των ιδιωτικοποιημένων αγαθών στο Δημόσιο– Καμία νέα ιδιωτικοποίηση!
- Δικαιοσύνη, πλήρης απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
- Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών που επιτρέπει να κρύβονται δικογραφίες σε συρτάρια της Βουλής, να καλύπτονται ευθύνες, οι Υπουργοί να μην φτάνουν ποτέ σε δικαστήρια και εγκλήματα να παραγράφονται.
Για να δικαιωθεί ο αγώνας αυτός και ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για νέες νίκες υπέρ των εργαζομένων.
Όλοι και όλες στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 05/03 στις 19:00 ημέρα που συζητιέται στην βουλή η πρόταση μομφής.