Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις/τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς κι ολόκληρη την κοινωνία!
Μια έντονη κακοκαιρία είναι η αιτία να κλείσουν όλα τα σχολεία της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας καθώς οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, τα σχολεία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση κι οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Ακόμα θυμόμαστε τις εικόνες με θρανία παραταγμένα από τους μαθητές με σκοπό να απεγκλωβιστούν από τις πλημμυρισμένες τάξεις! Για να αποφευχθούν ατυχήματα εντός των σχολικών αιθουσών, κλείνουν όλα τα σχολεία κι επιβάλλεται τηλεκπαίδευση.
Σε κατάσταση πανικού οι διευθύνσεις πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν ψηφιακά μαθήματα για να μη χαθεί μια (!) ημέρα μαθημάτων. Το υπουργείο Παιδείας ξεχνάει πως καθημερινά χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης δασκάλων και καθηγητών, μαθήτριες και μαθητές δεν έχουν τις παράλληλες στηρίξεις που τους αναλογούν, πλήθος ΕΠΑΛ δεν έχουν βιβλία και εργαστηριακό υλικό! Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να πασχίζει το υπουργείο Παιδείας να επιβάλει την τηλεκπαίδευση στις ημέρες που κρίνονται έκτακτες ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί και υποχρηματοδοτεί το δημόσιο σχολείο!
Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση! Η υλικοτεχνική υποδομή πρέπει να παρέχεται από τα σχολεία κι όχι από τα σπίτια των εκπαιδευτικών! Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος και δεν πρέπει να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του και με τον προσωπικό του εξοπλισμό. Η όποια παροχή τηλεκπαίδευσης γίνεται μόνο από τις σχολικές μονάδες, με τον εξοπλισμό και τα τεχνικά μέσα που παρέχει το ΥΠΑΙΘ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και σύμφωνα με τις δυνατότητες των μέσων αυτών! Κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στις κλειστές (με αποφάσεις των Ο.Τ.Α.) σχολικές μονάδες, που κατά συνέπεια δεν είναι ασφαλείς και προσβάσιμες, διακινδυνεύοντας την σωματική ακεραιότητα και την υγεία του!
Δεν είναι υποχρέωση των οικογενειών να παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνουν μάθημα τα παιδιά τους από το σπίτι! Καθώς οι πόλεις πλημμυρίζουν και γίνονται επικίνδυνες, καθώς τα σχολεία είναι κακοδιατηρημένα, καθώς η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά από ελλείψεις εκπαιδευτικών και υλικών πόρων, αντιστεκόμαστε στις αυταρχικές αποφάσεις του Υπουργείου για την τηλεκπαίδευση!






